Βεκράκου Φωτοπούλου Σοφία

Βεκράκου Φωτοπούλου Σοφία

Γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1951 και ζει μόνιμα στην Καρδίτσα. Τελείωσε τη Γαλλική Ακαδημία και εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση. Έχει συνεργαστεί με λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες. Υπήρξε παραγωγός και παρουσιάστρια ραδιοφωνικών εκπομπών. Στο χώρο των γραμμάτων εμφανίζεται το 1985.

Από το 1974 ως το 1984 διδάσκει στην ιδιωτική εκπαίδευση τη γαλλική γλώσσα και κουλτούρα. Στο τέλος του 1984 σταμάτησε να διδάσκει και αρχίζει να εργάζεται στην ημερήσια εφημερίδα ΕΡΕΥΝΑ των Τρικάλων ως αρθρογράφος, δοκιμιογράφος, αναλυτής επί 12 ½ χρόνια. Οι κύριες στήλες (μόνιμες) ήταν «Προς ώτα μη ακουόντων», «Της άγονης γραμμής», «Deprofundis» και «Εκτός των πυλών». Ταυτόχρονα έκανε επί τέσσερα 4 χρόνια ραδιόφωνο, ως παραγωγός και παρουσιάστρια, στη Λήμνο και την Καρδίτσα. Οι εκπομπές της αφορούσαν σκωπτικά και κοινωνικοπολιτικά σχόλια, λογοτεχνικά και φιλοσοφικά θέματα.

Για ένα πολύ μικρό διάστημα εργάστηκε στην ημερήσια εφημερίδα της Καρδίτσας ΠΡΩΪΝΟΣ ΤΥΠΟΣ. Στα Τρίκαλα με τον Βάϊο Λάζο και τον Κώστα Σταυρόπουλο φτιάχνουν τις λογοτεχνικές σελίδες μια φορά το μήνα στις εφημερίδες ΕΡΕΥΝΑ και ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ.

Το διάστημα 1996-1997 ασχολήθηκε με την επιμέλεια λογοτεχνικών έργων, αλλά γρήγορα εγκατέλειψε την προσπάθεια, επειδή θεώρησε ότι ήταν οικονομικά ασύμφορη και έγινε καμμιά αναγραφή της εργασίας της. Έκτοτε ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση που δημιούργησε και βεβαίως κατά μόνας μελετά πάντα πολύ και εξακολουθεί να συγγράφει.

To έργο της έχει παρουσιαστεί από τον Κ. Βαλέτα σε εκπομπές της ΕΡΑ-2, ΕΡΑ-4 και την περιφερειακή ραδιοφωνία της ΕΡΑ-2 .

Οκτώβριος 2002
Ωράριο λειτουργίας

ΔΕΥ – ΤΡΙ – ΤΕΤ – ΠΕΜ – ΠΑΡ

8.00 π.μ. – 2.30 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ

8.00 π.μ. – 2.30 μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ & ΑΡΓΙΕΣ

Κλειστά