Sparti TechLab

Sparti TechLab

Το Sparti TechLab είναι αναπόσπαστο τμήμα και αποτελεί λειτουργικό κομμάτι της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης . Οι κύριοι πυλώνες δράσεις του είναι η Τεχνολογία, Επιχειρηματικότητα, S.T.E.A.MΙσότητα και Περιβάλλον.

Διέπεται απο τον κανονισμό λειτουργίας της Βιβλιοθήκης και εναρμονίζεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της. Οι δράσεις που υλοποιούνται στο Sparti TechLab είναι εντελώς δωρεάν για τους συμμετέχοντες. Στο τμήμα ενηλίκων καθώς και στο παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης υπάρχει μια συλλογή από λογοτεχνικά κυρίως βιβλία αλλά και πληροφοριακό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο εργαστηρίο Sparti TechLab υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης στο eLibraryUSA. Πιο συγκεκριμένα το eLibraryUSA είναι ψηφιακή πύλη για για τα παρακάτω:

ACADEMIC AND RESEARCH RESOURCES

  1. Academic OneFile. Πρόσβαση σε άρθρα περίπου 8000 περιοδικών.
  2. JSTOR. Πρόσβαση σε άρθρα σε θέματα κοινωνικών επιστημών, οικονομικα και ιστορία σε 850 ακαδημαϊκά περιοδικά.
  3. ProQuest Dissertations & Theses Database. Αναζήτηση σε πάνω απο 1.5 εκατομμύριο διατριβές και πτυχιακές, μέσα απο 700 πανεπιστημιακά ιδρύματα.
  4. Research In Context. Ομάδες άρθρων ανά ερευνητικό θέμα από πάνω από 1.200 περιοδικά, εφημερίδες και περιοδικά.

NEWS AND MAGAZINES

  1. PressReader. Πρόσβαση σε περισσότερες από 400 αμερικανικές και διεθνείς εφημερίδες και περιοδικά.
  2. Flipster. Δείτε τα ψηφιακά περιοδικά που καλύπτουν τα τρέχοντα γεγονότα, τον πολιτισμό των ΗΠΑ και τις εξωτερικές υποθέσεις.

INFORMATION LITERACY AND ONLINE SAFETY

  1. Digital Literacy. Μάθετε σχετικά με θέματα που σχετίζονται με το διαδίκτυο, όπως η κοινωνική δικτύωση, η παρενόχληση στον κυβερνοχώρο, η ιδιωτικότητα, οι ερευνητικές δεξιότητες και εργαλεία, και τα τυχερά παιχνίδια.

DISCUSSION AND DEBATE

  1. Opposing Viewpoints in Context. Αμφιλεγόμενα ζητήματα από όλες τις πλευρές με άρθρα από 1.700 εφημερίδες και περιοδικά.

AMERICAN HISTORY

  1. American History In Video. Συλλογή πάνω από 600 βίντεο και ντοκιμαντέρ που καταγράφουν την αμερικανική εμπειρία.

Σε μηνιαία θεματική βάση γίνονται προγράμματα και εκδηλώσεις για τον πολιτισμό, κουλτούρα, ιστορία και την εκπαίδευση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ SPARTI TECHLAB ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

{gallery}nikiforos.edu.gr/ACSpartis/galleries/1{/gallery}Ωράριο λειτουργίας

ΔΕΥ – ΤΡΙ – ΤΕΤ – ΠΕΜ – ΠΑΡ

8.00 π.μ. – 2.30 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ

8.00 π.μ. – 2.30 μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ & ΑΡΓΙΕΣ

Κλειστά