Ο Λογκανίκος και η Βόρεια Λακεδαίμονα από τη Μυκηναϊκή εποχή έως και την επανάσταση του 1821

Ο Λογκανίκος και η Βόρεια Λακεδαίμονα από τη Μυκηναϊκή εποχή έως και την επανάσταση του 1821

H Βιβλιοθήκη Σπάρτης συμμετείχε ως συνδιοργανωτής στην 5η Αρχαιολογική – Ιστορική Ημερίδα που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λογκανίκου στο Δημοτικό Σχολείο Λογκανίκου τη 17 Αυγούστου 07.40 -10.30 μ. μ. με θέμα « Ο Λογκανίκος και η Βόρεια Λακεδαίμονα από τη Μυκηναϊκή εποχή έως  και την επανάσταση του 1821»
Το πρόγραμμα περιελάμβανε τις παρακάτω εισηγήσεις:

1.Κωνσταντίνος Θ. Τζανετάκος «Το Αρχείο Τοπικού Τύπου του Τμήματος της Λακωνικής Βιβλιογραφίας της Δ. Κ. Β. Σπάρτης. Σύντομη ιστορική ανασκόπηση του τύπου  της Λακωνίας. Ο τύπος των βορείων Δήμων κατά το 2ο μισό του 20ου αι.
2.Δημήτριος Σπαντίδος « Η συμμετοχή των κατοίκων του Λογκανίκου και των  κοινοτήτων του βόρειου Ταϋγετου στην επανάσταση του 1821.
3.Δρ Γ. Λιακόπουλου με θέμα « Οι οικισμοί Λογκανίκου, Αγόριανης και Κοτίτσας  στο οθωμανικό φορολογικό κατάστιχο ΤΤ.10(1460-1463)
4 Δρ.Ολυμπία Χασούρα « Η ζωγραφική τέχνη των ναών του Λογκανίκου τον 14ο και 15ο αιώνα μ,Χ.και οι ζωγράφοι του Μυστρά»
5.Λεωνίδας Σουχλέρης « Ιστορικά και αρχαιολογικά τεκμήρια για το Λογκανίκο και τη βόρεια Λακεδαίμονα».
Όλες οι  εισηγήσεις παρουσίασαν εξαιρετικό ενδιαφέρον  και προσέθεσαν αρκετά νέα στοιχεία στις μέχρι σήμερα γνώσεις μας για την Ιστορία της περιοχής, την ονοματολογία των κατοίκων των οικισμών, τη φοροδοτική ικανότητα των οικισμών τα πρώτα χρόνια της κυριαρχίας των Τούρκων στην περιοχή και τα νεώτερα ανασκαφικά δεδομένα.
Την ημερίδα παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον οι κάτοικοι του Λογκανίκου και της ευρύτερης περιοχής.

 Ωράριο λειτουργίας

ΔΕΥ – ΤΡΙ – ΤΕΤ – ΠΕΜ – ΠΑΡ

8.00 π.μ. – 2.30 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ

8.00 π.μ. – 2.30 μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ & ΑΡΓΙΕΣ

Κλειστά