Σύνδεση με Ίδρυμα Ευγενίδου. Ημερίδα με θέμα «Εξατομικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»

Σύνδεση με Ίδρυμα Ευγενίδου. Ημερίδα με θέμα «Εξατομικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες»

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 π.μ συνδεόμαστε με το Ίδρυμα Ευγενίδου όπου η ερευνητική ομάδα Προηγμένων Τεχνολογιών Μάθησης και Πολιτισμού CoSyLLab του Πανεπιστημίου Πειραιά, σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία, διοργανώνει ημερίδα τμε τίτλο «Εξατομικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».


Ακολουθεί δελτίο τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Εξατομικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» 
13 Οκτωβρίου 2018, Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα

Η ερευνητική ομάδα Προηγμένων Τεχνολογιών Μάθησης και Πολιτισμού CoSyLLab του Πανεπιστημίου Πειραιά, σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία, διοργανώνει ημερίδα το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στην Αθήνα και ώρα 10:00 π.μ. με τίτλο «Εξατομικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».
Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Εξατομικευμένη Τεχνολογικά Υποστηριζόμενη Μάθηση για Παιδιά με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες» το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «American Spaces» της Αμερικανικής Πρεσβεία στην Αθήνα. Το εν λόγω έργο έχει σαν στόχο την ανάπτυξη και την πιλοτική εφαρμογή μιας εξατομικευμένης τεχνικής μάθησης για παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, η οποία βασίζεται στην χρήση εφαρμογών φυσικής αλληλεπίδρασης.
Σκοπός της ημερίδας είναι να προβληθούν οι καλές πρακτικές σχεδίασης προγραμμάτων εξατομικευμένης μάθησης και θεραπευτικής παρέμβασης για παιδιά με ειδικές ανάγκες συμπεριλαμβανομένων και των Αμερικανικών προτύπων IΕP (Individual Education Programs). Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής που εργάζονται σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επαγγελματίες ειδικής αγωγής και θεραπευτές. 
Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει δύο μέρη: αρχικά θα γίνουν ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες που εξειδικεύονται στα προγράμματα εξατομικευμένης μάθησης και θεραπευτικής παρέμβασης για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Βασικός προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι ο Αμερικανός Dr. Robert Pasternack, πρώην Υφυπουργός Παιδείας. Στο δεύτερο μέρος θα γίνει βιωματικό εργαστήριο με χρήση ψηφιακών παιχνιδιών φυσικής αλληλεπίδρασης για την επίτευξη εξατομικευμένων στόχων εκπαίδευσης παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. 
Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Η είσοδος στην ημερίδα είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή μέχρι τις 11 Οκτωβρίου. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ημερίδας (http://cosy.ds.unipi.gr/conference/). 

Πρόγραμμα Ημερίδας.

13 Οκτωβρίου 2018, Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα Πρόγραμμα Ημερίδας

09:30 – 10:00 Εγγραφές 
10:15 – 11:00: Χαιρετισμοί και παρουσίαση της ημερίδας. 
Συντονισμός: Συμεών Ρετάλης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Α΄ μέρος: Τα προγράμματα εξατομικευμένης μάθησης και θεραπευτικής παρέμβασης για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

11:00 – 11:30: Ανδρέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος , cPhD, Αναπτυξιακός και Συμπεριφορικός Παιδίατρος. 
«Διεπιστημονική ομάδα και πρώιμη παρέμβαση στα πλαίσια εξατομικευμένου θεραπευτικού πλαισίου σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές».

11:30 – 12:00: Γεώργιος Λούκας, Ειδικός Παιδαγωγός, Συνιδρυτής του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Plan-C. 
«Όταν η μάθηση γίνεται προσωποποιημένη εμπειρία. Γνωρίστε το καινοτόμο παιδαγωγικό μοντέλο εξατομικευμένης αξιολόγησης και θεραπείας στο Learning Escape Room».

12:00 – 12:30: Συζήτηση στρογγυλής τράπεζας: 
«Από τις ατομικές αξιολογήσεις στα ΚΕΔΔΥ στην προσωποποιημένη μάθηση στη σχολική τάξη.»

12:30 – 13:00: Δρ. Θεοδώρα Αστέρη, Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Παιδαγωγικής, Προϊσταμένη Γραφείου Επιστημονικών Μονάδων Μεθοδολογίας, Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. 
«Εξατομικευμένα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Ελλάδα: δυνατότητες και αδυναμίες στην εφαρμογή τους»

13:00 – 14:00: Dr. Robert Pasternack, Psychologist and former Assistant Secretary of Education at US Department of Education
“Is Special Education Special: A Review of Special Education in the USA”


Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ημερίδας (http://cosy.ds.unipi.gr/conference/).Ωράριο λειτουργίας

ΔΕΥ – ΤΡΙ – ΤΕΤ – ΠΕΜ – ΠΑΡ

8.00 π.μ. – 2.30 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ & ΑΡΓΙΕΣ

Κλειστά