Δωρεάν 4ήμερο Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

Δωρεάν 4ήμερο Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

Από Social Bus σε Social Bus-iness

«Το Social Bus ταξιδεύει στην Σπάρτη για δύο Σαββατοκύριακα, 16-17 και 30-31 Μαρτίου 2019. Μάθε για την κοινωνική επιχειρηματικότητα & δημιούργησε την δική σου ιδέα!»

Το τμήμα Sparti TechLab της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης σε συνεργασία με την InterMediaΚT και την υποστήριξη της U.S. EMBASSY ATHENS, διοργανώνουν στην Σπάρτη το 4ήμερο δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα Social Bus!

Πρόκειται για ένα δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ανοιχτό προς όλους όσους ενδιαφέρονται για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Στόχος είναι να στηρίξει ρεαλιστικά τα τοπικά οικοσυστήματα και να παρακινήσει τους συμμετέχοντες από την ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις με κοινωνικό προσανατολισμό.

Κεντρικός σταθμός του Social Bus θα είναι το Sparti TechLab, διότι οι κύριοι πυλώνες του είναι η Τεχνολογία, η Επιχειρηματικότητα, η Ισότητα και το Περιβάλλον. Το Sparti TechLab είναι τμήμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης στα πλαίσια του προγράμματος American Spaces, μια συνεργασία της Βιβλιοθήκης με την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις χωρίζονται ισάξια σε θεωρητικές και διαδραστικές και ταξιδεύουν τους συμμετέχοντες στην πολύπλοκη διαδρομή της δημιουργίας μιας κοινωνικής επιχείρησης. Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία ομάδων μεταξύ των συμμετεχόντων και η παρουσίαση ιδεών σε επιτροπή αποτελούμενη από μέλη κοινωνικών επιχειρήσεων και τους εκπαιδευτές. Στον τελικό προορισμό μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει την καλύτερη ιδέα, αφού η αντίστοιχη ομάδα θα αποκτήσει πρόσβαση στον χώρο του Sparti Techlab για 6 μήνες, ώστε να αναπτύξει περαιτέρω την ιδέα της!

Το ως άνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο τμήμα Sparti TechLab της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης τις εξής ημερομηνίες και ώρες:

  • Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 και ώρα από 10:00 έως 17:00.
  • Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 και ώρα από 10:00 έως 17:00.
  • Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 και ώρα από 10:00 έως 17:00..
  • Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και ώρα από 10:00 έως 17:00..

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα ηλικίας άνω των δεκαοκτώ (18) ετών που ενδιαφέρονται για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Όσοι ενδιαφέρονται για το ταξίδι του Social Bus και επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ως άνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τις σχετικές αιτήσεις στην φόρμα εγγραφής στο https://socialbus.gr/.

Λόγω των ειδικών απαιτήσεων του εκπαιδευτικού προγράμματος μπορούν να συμμετάσχουν το ανώτερο τριάντα (30) άτομα.

Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

Για την απόκτηση της βεβαίωσης παρακολούθησης του προγράμματος είναι υποχρεωτική η παρουσία όλων των συμμετεχόντων και τα δύο (2) Σαββατοκύριακα, 16-17 και 30-31 Μαρτίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2731026853 και 2731021180 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, καθώς και στις διευθύνσεις:

www.nikiforos.edu.gr

www.facebook.com/dkbspartis

https://socialbus.gr/Ωράριο λειτουργίας

ΔΕΥ – ΤΡΙ – ΤΕΤ – ΠΕΜ – ΠΑΡ

8.00 π.μ. – 2.30 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ

8.00 π.μ. – 2.30 μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ & ΑΡΓΙΕΣ

Κλειστά