Ψήφισμα για το θάνατο της Πηνελόπης Χριστάκου.

Ψήφισμα για το θάνατο της Πηνελόπης Χριστάκου.

Το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης με θλίψη πληροφορήθηκε τον πρόωρο θάνατο της εκλεκτής Παιδαγωγού, Ενεργού Πολίτη και ενός από τα τακτικά μέλη του, Πηνελόπης Χριστάκου, η οποία έδωσε σκληρό, γενναίο και αξιοπρεπή αγώνα με την επάρατη νόσο.

Η Πηνελόπη Χριστάκου ήταν άνθρωπος της προσφοράς, της εθελοντικής δράσης και σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της Σπάρτης καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής της. Υπηρέτησε πάντοτε ανιδιοτελώς από πολλές θέσεις τα Γράμματα και τον Πολιτισμό στην πόλη που τόσο αγάπησε.

Η Πόπη, όπως την αποκαλούσαν όλοι οι φίλοι της, συνέδεσε το όνομά της αποφασιστικά και με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, αφού υπήρξε Αντιπρόεδρος και τακτικό μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της από το 2015 έως σήμερα. Η προσφορά της υπήρξε ανεκτίμητη, αφού με τη διορατικότητα και τη σεμνότητα, που πάντοτε τη διέκρινε, συνέβαλε τα μέγιστα στο έργο της Βιβλιοθήκης.

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, με την αναγγελία του θανάτου της Πηνελόπης Χριστάκου, το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης συνήλθε εκτάκτως στα γραφεία της Βιβλιοθήκης και αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

  1. Να εκφράσει τα ειλικρινή, εγκάρδια συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση του Εφορευτικού Συμβουλίου και των εργαζομένων της Βιβλιοθήκης στον σύζυγο, τη μητέρα, την αδελφή της και σε όλους τους οικείους της για τη μεγάλη απώλειά της.
  2. Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία αντιπροσωπεία του Εφορευτικού Συμβουλίου και των εργαζομένων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης.
  3. Να δηλώσει τον απεριόριστο σεβασμό στη μνήμη της και να εκφράσει δια του παρόντος ψηφίσματος την αιώνια ευγνωμοσύνη του προς αυτήν.
  4. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της πατρώας γης που σε δέχθηκε, σεβαστή και αγαπημένη μας Πόπη !!!

Η Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος

Καραγιαννοπούλου Ελένη Βασιλάκος Χαράλαμπος

Τα Μέλη
Τζινιέρη –Τζανετάκου Ελένη
Γαλανοπούλου Γεωργία



Ωράριο λειτουργίας

ΔΕΥ – ΤΡΙ – ΤΕΤ – ΠΕΜ – ΠΑΡ

8.00 π.μ. – 2.30 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ & ΑΡΓΙΕΣ

Κλειστά