Μία ωραία πρωτοβουλία!

Πιστός στην καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια επίσκεψή του στην πόλη μας και το αρχείο του, που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης, ο κ. Σπύρος Βέργαδος – Τόκας απολαμβάνει τις σύντομες φθινοπωρινές διακοπές του στα πάτρια ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους.

Η τελευταία σημαντική κοινωνική προσφορά του έχει να κάνει με την ανακαίνιση και συντήρηση ενός δημοτικού σχολείου που έχει πάψει να λειτουργεί ως σχολείο. Έχει δε παραχωρηθεί στη Δ.Κ. Βιβλιοθήκη Σπάρτης τα τελευταία χρόνια και τα σημάδια της εγκατάλειψης είναι εμφανή πάνω του. Πρόκειται για το δημοτικό Σχολείο Καλυβίων Σοχάς.

Για το σκοπό αυτό την Τρίτη 29 Οκτωβρίου ο κ. Σπύρος Βέργαδος – Τόκας επεσκέφθη το Δήμαρχο Σπαρτιατών κ. Πέτρο Δούκα και παρουσία του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Καλυβίων κ. Νικ. Κορίνη εξεδήλωσε την επιθυμία  να αναλάβει  ο ίδιος μαζί  με την εκλεκτή σύντροφο της ζωής του κ. Erika Beier τα έξοδα για την ανακαίνιση και συντήρηση του Δημοτικού Σχολείου. Ο δήμαρχος κ. Πέτρος Δούκας  ευχαρίστησε και συνεχάρη τον κ. Βέργαδο για την ευγενική και γενναία χειρονομία του και του εδήλωσε ότι οι πόρτες του Δημαρχείου είναι πάντοτε ανοικτές γι΄ αυτόν.

Σημειώνεται ότι η κ. Erika Beier πιστή και αφοσιωμένη σύντροφός του κατάγεται από παραδοσιακά φιλελληνική οικογένεια της Γερμανίας. Διακρίνεται η ίδια για τα φιλελληνικά της αισθήματα και επισκέπτεται ανελλιπώς τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Ο παππούς της δε καθηγητής Πανεπιστημίου της ελληνικής φιλολογίας, φιλέλλην και λάτρης του σπαρτιατικού τρόπου ζωής είχε επισκεφθεί την πόλη μας στις αρχές του προηγουμένου αιώνος .

Είναι επίσης γνωστό σε όλους τους φίλους του κ. Σπύρου Βέργαδου – Τόκα ότι η αγάπη του, όπως και της συντρόφου του κ. Erika Beier για τη φύση και το περιβάλλον, τους είχε οδηγήσει σε όλα τα μονοπάτια του Ταϋγέτου, τα οποία έχουν περπατήσει τα τελευταία χρόνια.

Το ερέθισμα για να αναλάβει το κόστος της ανακαίνισης και συντήρησης του σχολείου κεντρίζεται παράλληλα και από τη σύντομη υπηρεσία του σε περιφερειακά  σχολεία της Λακωνίας, όπου ξεκίνησε την εκπαιδευτική σταδιοδρομία του.

Ο κ. Σπύρος Βέργαδος-Τόκας θα παραμείνει στην πόλη μας μέχρι τη 2α Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Αθήνα απ’ όπου θα αναχωρήσει για τη Γερμανία.

Η εδώ επίσημη κατά κάποιο τρόπο παρουσία του ολοκληρώνεται το βράδυ της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου. Ο κ. Βέργαδος θα παραθέσει δείπνο στους συγγενείς και φίλους στο ξενοδοχείο «Μανιάτης»,όπου και διαμένει.

Οι ευχαριστίες και οι ευχές μας για υγεία και μακροημέρευση στον ίδιο και τη σύντροφο της ζωής του, Erika Beier ας τους συνοδεύουν πάντα και μακάρι το παράδειγμά τους να βρίσκει και άλλους μιμητές.Ωράριο λειτουργίας

ΔΕΥ – ΤΡΙ – ΤΕΤ – ΠΕΜ – ΠΑΡ

8.00 π.μ. – 2.30 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ

8.00 π.μ. – 2.30 μ.μ.

ΚΥΡΙΑΚΗ & ΑΡΓΙΕΣ

Κλειστά