100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ… Λήξη καλοκαιρινής εκστρατείας 2023

100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ… Λήξη καλοκαιρινής εκστρατείας 2023

Λήξη καλοκαιρινής εκστρατείας 2023


Την Παρασκευή 8/9/2023 πραγματοποιήθηκε στο παιδικό τμήμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης το τελευταίο εργαστήριο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2023 με τίτλο : “100 ακριβώς!!! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ: ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΠΑΝΤΑ». Αναφερθήκαμε πάλι στον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση των αγαπημένων μας συγγραφέων (1923) και τη μακρόχρονη φιλία τους, από τα 12 χρόνια τους.

Καθισμένοι σε κύκλο οι μικροί μας φίλοι μάς μίλησαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αλλά και για τη συμμετοχή τους στη φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία της Βιβλιοθήκης μας. Είπαν ποια βιβλία της Ζωρζ Σαρή και της Άλκης Ζέη διάβασαν, το περιεχόμενό τους και αν τους άρεσαν.
Με αφορμή το μικρό απόσπασμα για τη Λήξη από το βιβλίο Ε.Π. της Ζωρζ Σαρή, κάθε παιδί ζωγράφισε μια λευκή κάρτα φιλίας /συμβόλαιο φιλίας και αγάπης αιώνιας, για να τη δώσει στον καλύτερο φίλο / φίλη του.


Στο κάτω μέρος της μπροστινής όψης της κάρτας ήταν τυπωμένο το απόσπασμα από το βιβλίο Ε.Π.:
«Το δέντρο της φιλίας δε φυτρώνει από μόνο του. Με τα δάκρυα πετάει κλαδιά, φύλλα, κι ανθίζει. Με τα δάκρυα της αγάπης σας ποτίζονται βαθιά οι ρίζες του. Ο μόνος εχθρός της φιλίας είναι τα στεγνά μάτια, η αδιάφορη καρδιά, η ψυχρή λογική που μ’ ένα κουτσουρεμένο μολύβι γράφει στο μπακαλοτέφτερό της: τόσα δίνω, τόσα παίρνω. Λες και η φιλία είναι φέτα, να τη ζυγιάζεις και να την πουλάς…» (Εκδόσεις Πατάκη, σ. 76)
Κάθε παιδί έβαλε το απόσπασμα στο δικό του πλαίσιο, σημειώνοντας τίτλο βιβλίου και συγγραφέα. Τέλος γλυκαθήκαμε με καλούδια, ξεδιψάσαμε με χυμούς, δώσαμε υποσχέσεις για νέες συναντήσεις στη Βιβλιοθήκη μας!

Εμψυχώτριες αυτού του εργαστηρίου: Ευσταθία Ιωάννου και Αναστασία Κόκκινου.
Βοηθός: Ευγενία Πουλικάκου

Απολογισμός της καλοκαιρινής εκστρατείας 2023
Αριθμός εργαστηρίων: 8
Εθελοντές που στήριξαν το πρόγραμμα: 7
Παιδιά που παρακολούθησαν τα εργαστήρια: 105
Βιβλία που δανείστηκαν: 100
Ευχαριστούμε τις εμψυχώτριες και εθελόντριες όλων των εργαστήριων μας: Ευσταθία Ιωάννου, Αναστασία Κόκκινου, Αλεξάνδρα Λαμπράκη, Μαρία-Άννα Λαμπράκη, Παναγιώτα Λαμπράκη, Αδαμαντία Πατριανάκου και Ευγενία Πουλικάκου.
Ευχαριστούμε πολύ το τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Τοπικό Τμήμα Σπάρτης που κάλυψε υγειονομικά όλα τα εργαστήρια.
Ευχαριστούμε θερμά την Εθνική Βιβλιοθήκη για τη διοργάνωση και το σχεδιασμό των δράσεων της Καλοκαιρινής Εκστρατείας με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ..

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2024
#forEBEr

ΚΕ2023gr



Ωράριο λειτουργίας

ΔΕΥ – ΤΡΙ – ΤΕΤ – ΠΕΜ – ΠΑΡ

8.00 π.μ. – 2.30 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ & ΑΡΓΙΕΣ

Κλειστά